Calonge i Sant Antoni recapta 9.000 euros per investigar l'Atàxia de Friedreich

18/12/2018 Societat - Jordi Rodríguez


La Subhasta d’Art Solidària es va fer dissabte al castell de Calonge. (Foto: Ajuntament de Calonge i Sant Antoni).

La Subhasta d’Art Solidària es va fer dissabte al castell de Calonge. (Foto: Ajuntament de Calonge i Sant Antoni).

La Subhasta d’Art Solidària de Calonge i Sant Antoni ha recaptat 9.000 euros. Els diners es destinen a la investigació per trobar un tractament per a l’Atàxia de Friedreich, una malaltia degenerativa poc comuna que afecta el sistema nerviós. Es van subhastar una setantena d’obres cedides per diferents artistes. Era la quarta edició i en conjunt s’han aconseguit reunir quasi 30.000 euros.

L'acte es va fer aquest dissabte passat al castell de Calonge. De les setanta obres, seixanta es van adjudicar aquell mateix dia per un valor total de 7.500 euros. Les que van quedar desertes es van posar a la venda el diumenge, aconseguint incrementar la recaptació de 1.500 euros més. En total, 9.000 euros que aniran a parar al projecte liderat pel doctor Antoni Matilla, de l'hospital Germans Trias i Pujol, que busca una cura per a l'Atàxia de Friedreich. Aquesta és una malaltia neurodegenerativa poc comuna, que afecta dues persones de cada 100.000 en poblacions d'origen europeu. A Catalunya la pateixen unes 500 persones i, per la seva baixa incidència, és considerada una patologia rara o minoritària. L'Atàxia de Friedreich causa la degeneració de les neurones de la medul·la espinal i del cerebel, provocant dificultats en el moviment. Calonge s'ha implicat molt en la lluita contra aquesta malaltia perquè una veïna del municipi, la jove Mireia Gómez, la pateix. En quatre anys de Subhasta Solidària s'han sumat més de 29.000 euros per a contribuir a aquesta causa, més de 47.000 si comptem totes les activitats solidàries que s'han organitzat al municipi des del 2014.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...