15/11/2018 Medi Ambient - Carlos Ribas
Màquina envasadora que l'IRTA ha instal·lat a la llotja de Palamós. (Foto: Confraria de Pescadors de Palamós).
La Càtedra d’Estudis Marítims de Palamós continua avui el cicle de conferències ‘Pesca i ciència’. L'objectiu és reflexionar sobre els temes d'interès i d'actualitat del sector pesquer, molt representatiu en el teixit productiu de Palamós. Avui, la Confraria de Pescadors presenta tres projectes innovadors per a una pesca més responsable, major cotització dels productes i millor coneixement dels consumidors locals. La sessió es fa a les set de la tarda al Museu de la Pesca.
Elsa Lloret, de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries IRTA, parlarà de l'innovació en l'envasat de la Gamba de Palamós. En el marc del pla estratègic Palamós Peix, IRTA i la confraria palamosina han col·laborat per crear un envàs exclusiu, que substitueixi la tradicional cubeta, i que garanteixi les qualitats de frescor del producte i que certifiquin el seu origen. A banda, també s'ha iniciat un treball per allargar el període de conservació del peix fresc, a través d'un envasat en atmosfera protectora. Es tracta de poder fer enviaments de peix o marisc fresc, des de Palamós a qualsevol punt, garantint la qualitat del producte i la seva vida útil en un període màxim de 72 hores. L'objectiu és que el producte arribi fresc al consumidor sense necessitat de congelar-lo, ni d'afegir-li additius. Les proves han començat amb la gamba, a través d'una màquina envasadora que l'IRTA ha instal·lat a la llotja de Palamós. Cristina Mañas, gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós.
Cristina Mañas parlarà en la jornada d'avui del perfil de consumidor del peix de Palamós. L'altre projecte de la confraria palamosina que es presentarà avui en aquest nou cicle de 'Pesca i Ciència' és el dels nous vedats de pesca al litoral gironí. Anirà a càrrec de Toni Albalat, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós.
El cicle de conferències 'Pesca i Ciència' ha programat des del mes de febrer una activitat mensual en què científics i professionals relacionats amb el mar han parlat de l’estat actual, el potencial i els reptes de futur de la pesca marítima i de la ciència marina. La gamba de Palamós, la pesca artesanal, la cuina del peix o la feina dels biòlegs marins han estat alguns dels temes que s'han tractat. La xerrada d'avui, dedicada a projectes de la Confraria de Pescadors de Palamos, es farà a les set al Museu de la Pesca.
Totes les notícies:
07/05/2024 - L'atur registrat a Palamós recula a l'abril i baixa per sota de les 600 persones
La xifra de persones registrades a l'atur a Palamós va baixar el mes d'abril de gairebé un 5 per...
07/05/2024 - Som-hi diu que l'alcalde tira una cortina de fum culpabilitzant l'agent sancionat
El principal grup polític de l'oposició municipal, Som-hi per Palamós i Sant Joan, creu que la...
07/05/2024 - SSIBE incrementa la seva activitat de recerca
El comitè de recerca de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà ha revisat un total de 28...
07/05/2024 - L'esport de la vela centrarà el 'Palamós Terra de Mar' d'aquest any
El cap de setmana del 18 i el 19 de maig arribarà una nova edició del festival de cultura...
07/05/2024 - 8 restaurants de Calonge i Sant Antoni ofereixen el 30è Menú de la Gamba
L'Associació de Restaurants 'El Plat Blau' ha posat en marxa la 30a edició del Menú de la Gamba....