Cinquè curs escolar amb Voluntariat Educatiu a Palamós

25/10/2018 Societat - Jordi Rodríguez


Una aula d'una escola de Palamós.

Una aula d'una escola de Palamós.

El projecte Palamós Ciutat Educadora convoca per cinquè curs consecutiu la recerca de nous col•laboradors pel Voluntariat Educatiu. Es tracta de captar voluntaris per ajudar alumnes dels centres docents de Palamós que estiguin en risc educatiu, a millorar el seu rendiment escolar. Cada edició ha comptat amb una mitjana de 20 voluntaris i, des que es va implantar en el curs 2014-2015, l’experiència ha prestat ajuda a uns 300 joves estudiants de primària i d’ESO.

Els interessats a participar al Voluntariat Educatiu de Palamós han de tenir més de 16 anys i conèixer els continguts de primària i d'ESO, així com les llengües catalana i castellana. Aquest programa, pioner a les comarques de Girona, contempla que els voluntaris ajudin els escolars en risc educatiu perquè superin amb èxit la seva escolarització. Això es fa assessorant-los en la realització dels deures, creant-los hàbits i pautes d'estudi i fomentant els valors de la solidaritat i la cooperació. Natàlia Casellas, regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Palamós.El Voluntariat Educatiu es presta a alumnes d'entre segon de primària i primer d'ESO, que se seleccionen a proposta de les mateixes escoles. Uns centres que sovint tenen projectes educatius diferents, fet que obliga a una major coordinació. Natàlia Casellas.El projecte de Voluntariat Educatiu es va aprovar l'abril del 2014 en una sessió extraordinària del Consell Escolar Municipal de Palamós. Forma part del Projecte Educatiu de Ciutat i hi participen tots els centres educatius del municipi, totes les AMPA d’aquests centres i el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament, així com la seva Àrea d'Acció Social i Ciutadania. Si voleu informació per ser voluntaris d'aquest projecte entreu al web www.palamosciutateducadora.cat.


Vídeo sobre el voluntariat educatiu, un dels projectes destacats que s'ha desenvolupat gràcies al Projecte Educatiu de Ciutat.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...