Gasull anuncia que marxa

22/12/2000 Política


El regidor d'Esquerra Republicana, Joan Gasull, surt de l'equip de govern, després que ahir votés en contra dels pressupostos de la corporació. Avui l'alcalde li ha donat un termini fins les dues del migdia per presentar la renúncia. En no fer-se efectiva, l'alcalde li ha retirat la confiança. Gasull no ha volgut presentar, per si mateix, la dimissió, tot i que el fet de votar en contra del pressupost municipal li feia molt difícilm, per no dir impossible, la continuïtat en el si de l'equip de govern. Ara tot apunta que el Partit Popular assumirà la regidoria de Governació, i entrarà al govern municipalEl ple de pressupostos de la corporació no va quedar únicament en un ple de números, sinó que es va desmembrar una fórmula de govern vàlida durant un any i mig. El matrimoni, més o menys de conveniència, entre Convergència i Unió i Esquerra Republicana, es va trencar ahir. Va quedar la fidelitat del regidor del grup mixt, representat per Josep Crosa, que a última hora va salvar l'aprovació dels números amb el seu vot afirmatiu.
El grup municipal socialista va indicar que estava molt decebut amb el pressupost de l'Ajuntament, que va considerar com a molt decebedor, congelat i poc ambiciós. Escoltem un fragment de la valoració del portaveu socialista Emili Pérez.

Per la seva banda, el regidor d'Iniciativa, Francesc Matés, va considerar que eren uns pressupostos inaprobables, perquè a nivell polític mostraven una desigualtat social i territorial evident.

El Partit Popular de Joan Fontanet es va abstenir. Escoltem la reflexió de Joan Fontanet.

El regidor del Grup mixt, Josep Crosa, va votar a favor dels pressupostos, tot i ser restrictius. Aquest vot va fer que els números municipals s'aprovessin sense problemes.

Per últim, com ja havia avançat Ràdio Palamós, el vot negatiu de Joan GAsull va propiciar que en una qüestió d'hores acabés sortint de l'equip de govern. Gasull va argumentar, així com també ha fet aquest matí en roda de premsa, que no s'ha donat prou pressupost en cultura. Així ho expressa Joan GAsull.

D'altra banda, l'alcalde, Jordi Pallí, diu que GAsull menteix quan diu que no té prou pressupost, o que se li ha retallat. Ho ha fet amb xifres, i ho ha valorat políticament. Així ho ha expressat aquest mateix migdia.

Pallí ha retirat la confiança del regidor de Cultura aquest mateix migdia, tinguent en compte que Gasull no ha presentat la dimissió. Pallí entén que votar en contra del pressupost equival a dir que no vol continuar.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...