Dades relatives a la sida al Baix Empordà - Dia Mundial de la Sida

01/12/2000 Costes


Avui es commemora el Dia Mundial contra la SIDA. Els responsables de Sanitat posaran en marxa al mes de gener un sistema de control i cens anònim de les persones que donin positiu en la prova que detecta anticossos d'aquesta malaltia. Amb això, es permetrà conèixer l'abast real causat pel virus. Des del Ministeri de Sanitat, a Madrid, es calcula que entre 120 mil i 150 mil espanyols són seropositius. D'aquests, 30 mil són a Catalunya. El virus de la sida ha infectat uns 60 mil espanyols, tretze mil dels quals són catalans.
A casa nostra, al Baix Empordà, l'Hospital de Palamós tracta un centenar de casos de seropositius, trenta dels quals tenen el virus de la SIDA.La coordinadora de SIDA del Baix Empordà, la doctora Àngels MASSAVEU, indica que a l'Hospital comarcal de Palamós hi ha un centenar de persones seropositives que segueixen un tractament. D'aquestes, una trentena tenen el virus de la sida. La doctora explica que els tractaments combinats de medicaments poden ser un fre al desenvolupament de la malaltia, però no s'ha d'oblidar que es tracta d'un fet crònic, i que no es pot deixar mai de prendre's la medicació. Igualment, la doctora alerta novament sobre el risc de les relacions sexualsTotes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...