Resta de partits

13/10/2000 Esports


Els escaladors palamosins del McKinley (Alaska), ja han fet el cim. Dos d'ells,però, han hagut de ser hospitalitzats per una caiguda de 300 metres durant el descens.
Miquel Ángel Romero, Francesc Rodríguez i Lluís Ropero varen fer el cim el passat dimecres en un temps rècord de deu dies. En el descens, Miquel Àngel Romero i Francesc Rodríguez varen patir un accident al caure per motius que encara es desconeixen. Ambtot, Lluís Ropero va poder fer el descens sense problemes i va alertar a Enric Llàtzer i Rafa Morillas de la situació. Aquests dos alpinistes es trobaven en un dels camp base de l'expedició. D'allí varen avisar els serveis sanitaris de la zona, que varen rescatar i traslladar els ferits en helicòpter.
Els familiars han pogut parlar amb Francesc Rodríguez, que té algunes costelles del costat esquerre trencades a mes de símptomes de congelació a la mà dreta. Tot i això, està fora de perill i ja ha abandonat la unitat d'observació. L'altre alpinista palamosí accidentat, Miquel Àngel Romero està en una altra unitat, també fora de perill però en observació.
L'Àngel va patir durant la caiguda, danys al coll, a un dels pulmons i petites lesions i contusions al cap. Té un turmell trencat.
Segons fonts de les famílies l'expedició palamosina té previst sortir d'Alaska el proper 30 de maig.
El Mc Kinley és un cim de més de sis mil metres d'alcada. Els cinc alpinistes han hagut de suportar temperatures inferiors als 30 graus sota zero.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...