Dia sense cotxes per demà

21/09/2000 Societat


Les àrees de Governació i Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós organitzen demà al nostre municipi la jornada europea del dia sense cotxe. Les dues regidories fan una campanya informativa per tal que els palamosins i palamosines optin per deixar el cotxe a casa, i utilitzar altres mitjans, com la bicicleta, anar a peu, o utilitzar el transport públic. Precisament, el transport públic serà gratuït. // Escoltem el regidor de Governació, Lluís Espada.Les dues regidories aposten per primera vegada per seguir les directrius de la campanya de la Unió Europea d'un dia sense cotxes. Es proposa que durant un dia els palamosins i palamosines facin la reflexió del que suposa un dia sense agafar el vehicle privat per als desplaçaments dins del municipi. Anar a peu, amb bici o amb el transport públic, que demà serà gratuït, són les alternatives.
És una manera, diuen els responsables municipals, de redescobrir la població i el seu patrimoni.
Tal com diem, el transport públic urbà de l'empresa Crurisa serà demà gratuït, i tindrà també més freqûencia, per fomentar-ne al màxim l'ús.
Així ho explica un dels dos regidors organitzadors de la jornada de demà, Lluís Espada.


Amb aquesta acció a nivell europeu, es vol fer un primer pas a més llarg termini, que intenta fomentar una sensibilització més gran dels ciutadans per una nova política de mobilitat urbana. També s'intenta que el cotxe no s'agafi de manera indiscriminada i irracional.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...