Balanç pèssim d'ICV

13/06/2000 Política


Iniciativa per Catalunya Verds fa un balanç molt negatiu d'aquest primer any de mandat de l'equip de govern sorgit de les urnes el 6 de juny de 1999.
Entre les moltíssimes crítiques que fan als grups que governen, Iniciativa destaca la mort del debat polític a Palamós, en el moment en què l'alcalde Jordi Pallí pacta amb un regidor trànsfuga, Josep Crosa. Des d'Iniciativa es parla de la pèrdua de pes específic de l'alcalde. Alhora, Iniciativa demana que d'una vegada per totes, el regidor de Governació, Lluís Espada, faci el gest de parlar en públic sobre la situació del policia local Jordi Garreta, denunciat aquest estiu per presumptes agressions a un veí de la població. Iniciativa vol que Espada parli de manera oficial, per tal de fer callar els rumors que hi ha sobre l'absència d'aquest policia local.Iniciativa es mostra molt crítica amb el primer any de gestió de l'equip de govern de l'Ajuntament. A la roda de premsa que es va oferir ahir al vespre, el portaveu Francesc Matés va ser especialment sensible a la mort del diàleg i la negociació política, quan l'alcalde havia fet servir la figura d'un trànsfuga per falcar un equip de govern. Així ho deia Francesc Matés.

El regidor d'Iniciativa va fer un repàs a les diferents àrees de l'Ajuntament, i va destacar tot allò que li semblava malament. Tant ell com el seu company de partit Josep Espadalé van ser molt crítics amb el fet que el regidor de Governació, Lluís Espada, no faci cap declaració oficial desmentint tots els rumors que circulen sobre l'agent de la policia local Jordi Garreta. Segons apunten, el silenci que manté Espada es fa sospitós, i demanen que ja és hora que el regidor tingui la valentia de parlar clar. Volen saber també per què l'agent de la policia no està al seu lloc de treball, en quina situació laboral està. Jordi Garreta, com es recordarà, va ser denunciat aquest estiu per un veí de la població, per una presumpta agressió. Escoltem Francesc Matés i Josep Espadalé.

El regidor d'Iniciativa considera que la situació econòmica de l'Ajuntament està sota mínims, amb un endeutament a llarg termini de 2000 milions, que escanya qualsevol intent de fer coses.

Matés considera que el personal de l'Ajuntament de Palamós està molt ben pagat, i aquest motiu fa que molts no estiguin motivats per fer la seva feina. El regidor sosté que la manca de directrius des de dalt fa que molts usuaris perdin hores i matins sencers per fer gestions i tràmits que aparentment es podrien fer en minuts. També destaca que molt sovint la gent se sent desatesa. Matés considera desmesurada una partida de 800 milions de pessetes anuals en personal.

Respecte Governació i Circulació, Iniciativa veu contradiccions en la manera d'arreglar el problema de l'avinguda del president Macià. Quan s'apunta la solució del carrer de sortida, diu Matés, l'equip de govern es fa el sord i ara busca fer pegats. Així ho explica Francesc Matés.

Respecte Turisme, Matés considera que el pressupost és reduït i ridícul, i que no es pot fer creure a la població que la pàgina web sigui una gran aportació a la política turística del municipi. A més, diu Matés, no ha sortit tan barata com comenta el seu regidor titular.

El grup d'esquerres considera que diferents nuclis de Palamós, com Sant Joan o el Tennis, continuen essent marginades de tots els serveis. Molts no gaudeixen de la neteja, no s'arreglen els carrers, i no hi ha una voluntat política clara per arranjar-los.
D'altra banda, Iniciativa es mostra molt crítica amb el tema educatiu, perquè no hi ha política de beques, només s'han vist millores en les escoles privades concertades, i no s'ha pensat en les llars d'infants. Iniciativa lamenta la política d'aparador de l'actual equip de govern.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...