Finalitzen obres de la casa Muntaner

08/03/2000 Cultura


Aquesta setmana han finalitzat les obres de remodelació de la casa Muntaner, edifici que serà ja la seu definitiva del Museu del Cau-Museu de la Pesca i l'arxiu muincipal. De moment, amb el final d'obra, s'està procedint a portar els materials dels fons de l'arxiu i el museu al nou edifici, que té gairebé mil metres quadrats de superfície aprofitables.Aquesta setmana han finalitzat les obres de remodelació de la casa Muntaner, edifici que serà ja la seu definitiva del Museu del Cau-Museu de la Pesca i l'arxiu muincipal. De moment, amb el final d'obra, s'està procedint a portar els materials dels fons de l'arxiu i el museu al nou edifici, que té gairebé mil metres quadrats de superfície aprofitables.
La Casa Muntaner va ser cedida a l'Ajuntament l'any 1988. Amb el tancament del museu del Cau, també l'any 88, l'Ajuntament elabora un projecte museològic basat en els fons que guardava el museu i patrimoni local adquirit. L'any 92 obre de nou les portes en una nau adossada, però de seguida es fa petita. Des del 1994 es tanca l'edifici per fer-hi millores que permetin acollir el servei de manera correcta. Al llarg dels sis anys següents es continua l'obra, amb diferents problemes, alguns d'ells a causa de la crisi d'alguna de les empreses constructores. Al final, el pressupost global ha estat de 70 milions de pessetes.
El regidor de Cultura, Joan Gasull, explica què representa haver acabat les obres, i tenir enllestida la inauguració pel maig.

L'espai té una nau de 250 metres quadrats utilitzada pel museu i l'arxiu com a sala de reserva i dipòsit. Té també un soterrani-magatzem de 170 metres quadrats. També una planta de 180 metres quadrats on hi haurà la sala d'exposicions del Museu, una planta de 150 metres per a l'arxiu i encara una planta superior on s'hi posaran les oficines del Museu amb la documentació i la biblioteca especialitzada en l'àmbit de la pesca.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...