CIT vol entrar a l'ABC (Associació de Botiguers de Catalunya)

15/02/2000 Serveis


El Centre d'Iniciatives i Turisme, el CIT, té molt d'interès en acabar de perfilar l'organisme autònom aglutinador, és a dir, la Federació d'Associacions de comerciants, per poder entrar a formar part de l'Associació de Botiguers de Catalunya. De tota manera, si la Federació palamosina no acabés d'encaixar bé, cada associació podria entrar-hi per si sola. Des del CIT s'apunta que entrar a l'Associació de botiguers de Catalunya és un pas decisiu, perquè s'accedeix a un ampli ventall de serveis al petit i mitjà comerç, com són els ajuts i assessorament legal i tècnic. Aquesta entitat està integrada per trenta mil establiments a Catalunya, i cada botiga paga per associar-se un preu de cinquanta pessetes mensuals. Els associats disposen d'un seguit de professionals del dret i tècnics en comerç, que poden assessorar i realitzar estudis sobre nous establiments, recuperació de zones comercials, i aconsellar sobre ubicacions de serveis.El CIT vol enllestir aviat la creació definitiva de la Federació d'Associacions de comerciants, per impulsar idees innovadores en el camp del comerç de manera conjunta. Una de les primeres és entrar a formar part de manera imminent a l'Associació de Botiguers de Catalunya, una entitat de més de 30 mil socis al nostre país, que vetlla pels interessos del petit i mitjà comerç. Aquesta entitat pot oferir nombrosos avantatges als comerciants, com el servei i l'assessorament legal als comerços, l'impuls d'estudis tècnics, plans estratègics del sector i un suport constant als comerciants. Per entrar en aquesta associació, les botigues de Palamós podrien accedir-hi ara mateix des de les seves respectives associacions, però s'ha pensat que el millor seria anar tots a una, i entrar-hi globalment. Un dels portaveus del CIT, Joan Bonillo, indicava la proposta d'entrada que tenen per part de l'Associació de Botiguers de Catalunya.

Des de l'Associació de Botiguers de Catalunya van quedar molt sorpresos amb els comerciants adherits al CIT de Palamós, perquè aquestes botigues paguen al banc un 1% de comissió en operacions amb determinades targetes de crèdit. L'Associació, en canvi, pot oferir als seus associats una comissió del 2 i mig per cent, però amb l'avantatge de poder oferir pagaments a noranta dies. Tot això, diu Joan Bonillo, cal estudiar-ho i analitzar un sistema mixt.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...