11/08/2003 Medi Ambient


L'entitat ecologista Salvem el Crit demana al Departament de Medi Ambient que restringeixi l'accés amb cotxe o moto a l'espai forestal de Cap Roig-Castell, la zona protegida, com ja es fa al Cap de Creus. Els ecologistes mantenen que el risc d'incendi és molt elevat, i que s'ha d'aplicar el Decret que permet regular o impedir l'accés motoritzat al medi natural. La preservació ha de ser més prioritària que el turisme, sostenen.Els ecologistes creuen que la zona està exposada a greus perills. Especialment el risc d'incendi és molt elevant, en qualsevol moment. La manca de pluges i la forta calor són factors a tenir en compte, segons indica Salvem el Crit.
Tal com argumenten, el camí de Cala Estreta és un pas estret, que està preparat per a un volum molt limitat de vehicles. Amb l'increment del turisme durant la temporada, hi ha una gran afluència de visitants a la zona, que es tradueix sovint amb cotxes mal aparcats, problemes per passar en diferents indrets, i un cert caos en diferents moments. Una situació així provocaria que davant d'un hipotètic incendi, els bombers tinguessin moltes dificultats per arribar a la zona, o fins i tot, en alguns moments no hi hauria la possibilitat d'arribar a les flames amb la rapidesa necessària.
L'Ajuntament de Palamós ha impulsat també un seguit de converses amb el Departament de Medi Ambient perquè tanqui aquest camí, pel mateix risc que representa, tot i que de moment no s'ha aplicat la mesura
Els ecologistes creuen que la situació és d'alt risc. Ho posen amb un exemple: divendres a la tarda es va cremar una autocaravana a la platja de Castell, i tres dotacions de bombers van desplaçar-se per apagar el foc. Salvem el Crit es pregunta què passaria si això hagués succeït camí de Cala Estreta on els cotxes de bombers passen amb dificultat si hi ha cotxes mal aparcats, com sol ser a diari. Sentim el president de Salvem el Crit, Josep Maria Piferrer

SALVEM CRIT1

D'altra banda, l'entitat demana un control rigorós sobre les festes i trobades organitzades en espais naturals, com platges o cims de muntanya. Salvem el Crit ha denunciat que la setmana passada es va realitzar una festa nocturna sense cap mena de permís. L'Ajuntament no va estar assabentat d'aquesta festa. Segons sembla, altres serveis com el Departament de Costes, del Ministeri de Medi ambient, tampoc no en tenia coneixement.

SALVEM CRIT2

L'Ajuntament de Palamós admet que es difícil de controlar l'aparició de festes nocturnes de joves. La majoria no demana permís i és difícil actuar preventivament, o fins i tot al mateix moment.



Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...