12/11/2025 Serveis - Jordi Rodríguez
Peix fresc de Palamós. (Foto: Confraria de Pescadors de Palamós).
El Grup d'Acció Local Pesquer Costa Brava, conjuntament amb altres GALP del país, impulsa el projecte del segell 'Peix de llotja'. Una iniciativa que vol reconèixer i promocionar els restaurants del litoral català que aposten pel consum de peix fresc procedent de les llotges de pescadors. El distintiu de qualitat s'atorgarà cada any als establiments que acreditin haver adquirit, durant l'any anterior, un mínim de 12.000 euros en peix i en marisc de llotja.
Un producte que hauran d'haver comprat directament a les confraries de pescadors o a majoristes certificats. Una manera de posar en valor el peix local i sostenible, i d'enfortir els vincles entre el sector pesquer i el de la restauració. A banda de fomentar el consum de producte de proximitat, el segell 'Peix de llotja' pretén donar visibilitat i suport al sector pesquer local, generar confiança al consumidor, i impulsar la imatge gastronòmica, turística i cultural del territori.