'Mestres i mestresses als fogons' acaba la temporada amb la gamba

04/06/2025 Cultura - Jordi Rodríguez


Gambes vermelles en una parada de la llotja del peix de Palamós.

Gambes vermelles en una parada de la llotja del peix de Palamós.

El Museu de la Pesca de Palamós tanca avui la temporada del cicle de demostracions de cuina en directe 'Mestres i mestresses als fogons'. Aquesta darrera sessió, que es farà a l'Espai del Peix a partir de les 5 de la tarda, estarà dedicada a la gamba. Precisament en la setmana en què es farà la Fira de la Gamba de Palamós, els assistents a l'activitat aprendran a diferenciar els 5 tipus de gamba que es comercialitzen a la llotja pesquera palamosina, i també a cuinar-les per treure el màxim de cadascuna d'elles.

'Mestres i mestresses als fogons' és una via per transmetre els coneixements i les habilitats dels cuiners i cuineres a l'hora d'elaborar plats tradicionals i innovadors amb els productes del mar. Propostes saboroses i, en molts casos, també econòmiques, que beuen de la tradicional cuina d'arrel pescadora de Palamós. En aquesta edició del 2025, i des del mes d'abril, el cicle ha programat 3 sessions. Les 2 anteriors s'han dedicat a l'escrita i a la tonyina. La d'avui dimecres tindrà com a protagonista la gamba, com dèiem. A partir de les 5, a l'Espai del Peix. Amb l'entrada gratuïta però amb les places limitades.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...