La cuina de l'escrita protagonitza avui el 'Mestres i mestresses dels fogons'

02/04/2025 Cultura - Jordi Rodríguez


Nova sessió de 'Mestres i mestresses dels fogons' avui a l'Espai del Peix. (Foto: Museu de la Pesca).

Nova sessió de 'Mestres i mestresses dels fogons' avui a l'Espai del Peix. (Foto: Museu de la Pesca).

El Museu de la Pesca de Palamós organitza avui una sessió del cicle 'Mestres i mestresses dels fogons'. Es tracta de demostracions en viu dels coneixements i habilitats dels cuiners a l'hora d'elaborar plats tradicionals, però també d'innovadors, amb els productes del mar. La proposta d'aquest dimecres està dedicada a l'escrita. L'activitat es farà a l'Espai del Peix, a partir de 2/4 de 6 de la tarda.

Parlem d'una espècie de la família de les rajades. Té un molt bon sabor, és versàtil a la cuina i, a més, no té espines. La sessió servirà per explicar els coneixements bàsics per identificar-la i cuinar-la. Entre els mesos de gener i febrer ja es van fer 3 sessions de 'Mestres i mestresses dels fogons' i, a banda de la d'avui, ja n'hi ha programades 2 més. La del 7 de maig que estarà dedicada a la tonyina, i la del 4 de juny, que tindrà com a protagonista la gamba. El cicle sempre prioritza receptes saboroses i econòmiques. Per bé que en aquesta ocasió també inclourà la gamba, preferentment es tracten les elaborades amb espècies poc conegudes, recollint la tradició de la cuina marinera palamosina. Totes les sessions són gratuïtes i es poden consultar al canal de Youtube del Museu de la Pesca de Palamós.



Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...