27/02/2025 Cultura - Jordi Rodríguez
El llibre té per objectiu fomentar el consum del peix de llotja. (Foto: GALP Costa Brava).
El Grup d'Acció Local Pesquer Costa Brava publica el llibre 'Les dones i la cuina marinera'. És un recull de receptes dels tallers que, des de fa més de 2 anys, impulsa per promoure el coneixement i l'herència gastronòmica femenina marinera del territori. Una iniciativa que s'ha fet en col·laboració amb l’Ateneu Terres Gironines i la consultoria Inspira Gastronomia, i que també aposta per la cohesió social entre col·lectius vulnerables.
El receptari és el fruit de la participació de més d’un centenar de dones de diferents nacionalitats que, en el marc del curs ‘Dones i Cuina Marinera’, que entre altres llocs ha tingut també com a escenari Palamós, han elaborat 12 receptes amb el peix com a principal protagonista. Ha estat una col·laboració entre les administracions locals i les confraries de pescadors dels municipis GALP, tot coordinat per l’activista gastronòmica Àgata Albero, de la consultoria Inspira Gastronomia, que també n’ha fet la redacció. Les il·lustracions són obra de l’artista i dissenyadora gràfica Sònia Estévez.
Els diners recaptats amb la venda del llibre 'Les dones i la cuina marinera' es destinaran a Creu Roja, concretament al projecte de protecció a dones i famílies en situació de tràfic que impulsa l’entitat i que ofereix ajuda a dones en situacions de prostitució de la província de Girona.