28/11/2024 Societat - Abel Espinosa
La Montserrat Rissech, la Montserrat Amich i la Carla Borrego, tres de les generacions de Can Tinolis.
Aquest dissabte que ve serà l'últim dia que l'històric bar i restaurant Can Tinolis aixecarà la persiana. Es posa el punt i final a una trajectòria llarga de 45 anys. Un negoci que va obrir al públic per primera vegada un 8 de novembre de l'any 1979. Un punt de trobada emblemàtic situat al carrer de Salvador Albert i Pey de Palamós, que ha vist passar per les seves taules infinitat de palamosins, molts d'ells vinculats a l'escola Vedruna.
Can Tinolis tancarà demà passat. La seva propietària, la Montserrat Amich, es jubila i la seva filla, la Montserrat Rissech, amb qui ha regentat el bar en els darrers anys, ha decidit no continuar amb el negoci. La Montserrat Amich rememora els inicis i com van descobrir el bar els alumnes de l'escola Vedruna, fent de Can Tinolis un punt de trobada.
No hi ha dubte que en un restaurant, la cuina és importantíssima per fidelitzar una clientela durant tants anys. La Montserrat Amich ens explica quin ha estat el secret de Can Tinolis.
Ja fa anys que la filla de la Montserrat Amich, la Montserrat Rissech, també està al capdavant de Can Tinolis. Les llargues jornades de feina i les complicacions que suposa capitanejar un negoci d'aquest tipus, és el que l'ha fet decidir tancar definitivament l'etapa de Can Tinolis, aquest proper dissabte.
Can Collboni, Modes Francina, Can Panxet, la Merceria Marina, Ca l'Ayats o Can Salvi, són només alguns dels establiments històrics de Palamós que han tancat les seves portes en els darrers anys. A partir del dissabte, també s'hi afegirà Can Tinolis.
Entrevista a Montserrat Amich i Montserrat Rissech, propietàries de Can Tinolis.
Notícies relacionades: