Protecció Civil demana extremar la prudència en el bany, aquest estiu

17/06/2024 Serveis - Jordi Rodríguez


Banyistes a la platja Gran de Palamós, en una imatge d'arxiu.

Banyistes a la platja Gran de Palamós, en una imatge d'arxiu.

Protecció Civil de la Generalitat ha iniciat aquest cap de setmana la campanya de platges d'aquest estiu. Les autoritats fan una crida a extremar les precaucions durant aquests mesos, a les platges, les piscines i a les aigües interiors, davant la previsió d'una gran afluència de banyistes. La campanya es donarà per acabada el 15 de setembre. L'any passat, la temporada es va tancar amb 25 persones mortes per ofegament a les platges catalanes, la gran majoria homes de més de 70 anys. En el que portem d'any, ja s'han registrat 11 víctimes mortals, i aquest mateix cap de setmana s'ha ofegat a Roses un home de 65 anys.

L'objectiu de la campanya que ara comença és difondre consells per gaudir del bany amb seguretat i evitar ofegaments. En aquest sentit es fa una crida especial als adults responsables de menors, perquè en tinguin una especial cura i vigilància, i també a la gent gran. Durant tota la campanya de platges, des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya es farà el seguiment de les incidències i la seva evolució de manera coordinada amb els municipis que gestionen la seguretat a les platges, i amb el Sistema d’Emergències Mèdiques. A més, Protecció Civil de la Generalitat torna a activar la pàgina web del visor de platges interior.gencat.cat/estatplatges, amb informació en línia i temps real de quines platges estan vigilades, la bandera que hi oneja en cada moment, si hi ha meduses, de quin tipus i perillositat, i serveis disponibles.
Els principals consells de seguretat a les platges són no banyar-nos si ens trobem malament o estem cansats, entrar a l'aigua gradualment, sobretot si està freda, no practicar esports nàutics en solitari i, si estem en una zona no vigilada, comprovar que tenim cobertura telefònica per trucar al telèfon d'emergències 112 si és necessari.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...