10/06/2024 Serveis - Jordi Rodríguez
La Fira de lla Gamba de Palamós va vendre més de 250 quilos de gamba. (Foto: Ajuntament de Palamós).
La novena edició de la Fira de la Gamba ha estat tot un èxit de públic. Segons l'Ajuntament de Palamós, aquest dissabte va superar els 35.000 tiquets venuts, de llarg la xifra més alta de la seva història, i va despatxar fins a 250 quilos de gamba vermella fresca. El públic assistent va poder gaudir de degustacions del producte estrella, en preparacions molt diferents, a més de participar en activitats paralel·les.
Amb la compra dels tiquets, el públic va degustar la clàssica gamba de Palamós a la planxa, però també en mandoguilles, en croquetes, maridades amb peus de porc, en un suquet, en arròs i amb fideus, o fins i tot en les variants que permeten servir-la de postre, com ara els gelats. La Fira de la Gamba, organitzada per l'Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors, ha tornat a posar de relleu el lligam entre aquest valuós producte, que suposa el 40 per cent de la facturació anual dels professionals que la capturen, i la indústria gastronòmica i turística. Un vincle que van tenir molt clar l'Ajuntament i la Confraria quan van tirar endavant la Marca de Garantia Gamba de Palamós. Sílvia Romero, cap de l'Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Palamós.
La Fira també ha inclòs el lliurament del guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós a l'antropòleg Joan Lluís Alegret. A banda s’han entregat els nous certificats a les 4 empreses que enguany se sumen a la Marca de Garantia. El programa també ha inclòs visites guiades a les barques d’arrossegament i a la subhasta del peix, així com 3 sessions de 'showcookings' programades a l’Espai del Peix, amb la participació dels xefs Quim Casellas, Tomàs Brull, Toni Izquierdo i Narcís Oliu.
Notícies relacionades: