David Bueno parla de la importància de poder sempre aprendre coses noves

22/03/2024 Societat - Carlos Ribas


La ponència de David Bueno va posar ahir el punt i final a les 21a Jornades d'Educació i Família.

La ponència de David Bueno va posar ahir el punt i final a les 21a Jornades d'Educació i Família.

El neuroeducador David Bueno destaca que sempre podem aprendre coses noves. El doctor en biologia i especialista en la genètica del desenvolupament i la neurociència, i la seva relació amb els processos d'aprenentatge va tancar ahir les Jornades d'Educació i Família en un Teatre La Gorga ple a vessar i amb les localitats exhaurides des de feia dies. Bueno, que és assessor en temes de neuroeducació de la UNESCO, va pronunciar la conferència 'Mentalitat de creixement' i va parlar de les etapes essencials en el modelatge i la construcció d’una bona part del cervell.

La neuroeducació és la disciplina acadèmica que intenta aprofitar tots els coneixements que tenim en neurociència i generar-ne de nous per aplicar-los en l'educació. Entendre com funciona el cervell, com es va formant i madurant per aprofitar aquests coneixements i optimitzar tota aquesta informació. El neuroeducador David Bueno va parlar de la importància dels aprenentatges a la infantesa i a l'adolescència, explicant com repercuteixen en les etapes posteriors de la vida. En aquest sentit, va recalcar que sempre podem aprendre coses noves.




Per cultivar el nostre cervell per continuar creixent recomana mantenir la curiositat i tenir confiança. Meravellant-nos pel nostre entorn, buscar altres maneres de fer i confiar en nosaltres mateixos. David Bueno.



David Bueno va tancar ahir el cicle d'aquest any de les Jornades d'Educació i Família que organitza l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Palamós. I ho va fer davant d'un Teatre La Gorga ple de gom a gom, amb totes les localitats reservades des de feia dies. Els dos anteriors ponents de les Jornades d'Educació i Família d'aquest any han estat la sexòloga Raquel Tulleuda, que va parlar d'educació sexoafectiva, i el psicòleg clínic Francisco Villar, que va alertar dels perills de l'exposició d'infants i joves a les pantalles digitals.



Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...