159 persones passen pel CAP a donar sang

26/02/2024 Societat - Jordi Rodríguez


Una sola donació de sang pot salvar tres vides. (Foto: Banc de Sang i Teixits).

Una sola donació de sang pot salvar tres vides. (Foto: Banc de Sang i Teixits).

Un total de 159 donants es van acostar aquest dissabte al Centre d'Atenció Primària de Palamós, cridats a la jornada de donació organitzada pel Banc de Sang i Teixits, en col·laboració amb l'Associació de Donants i amb alumnes de l'institut de Palamós i de l'institut escola Vila-romà, que han ajudat en l'organització de la campanya. En total es van recaptar 128 bosses de sang i 15 de plasma. A aquestes donacions cal afegir-hi 16 oferiments de persones que, finalment, no van poder donar.

Això està motivat per causes mèdiques. Són donants potencials que, per medicació que prenen, per haver viatjat a determinats llocs del món, o per la proximitat d'una intervenció quirúrgica, se'ls descarta com a candidats a donar sang. El CAP va estar obert a les donacions en horari de matí i de tarda. En la franja matinal hi va haver 63 donacions de sang i 7 de plasma, i a la tarda 65 i 8, respectivament. Una bona notícia és que hi va haver 10 donants nous, que no ho havien fet mai fins ara. Anna Maria Carreño, una de les coordinadores de l'Associació de Donants a Palamós, destaca la necessitat que la societat vagi agafant consciència que cal donar sang.Aquesta jornada de donació de sang formava part d'una activitat docent en què els joves alumnes de l'institut de Palamós i de l'institut escola han après quina funció té la sang en l'organisme humà, i també s'han conscienciat de la importància de les donacions en un producte fonamental per a salvar vides, però que a dia d'avui encara no es pot fabricar en un laboratori. Cada dia calen un miler de donacions per a poder mantenir les necessitats de sang dels hospitals catalans.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...