Els municipis demanen al Govern que revisi les sancions per consum d'aigua

26/02/2024 Medi Ambient - Jordi Rodríguez


Les noves restriccions limiten a la nostra zona el consum a 200 litres per persona i dia.

Les noves restriccions limiten a la nostra zona el consum a 200 litres per persona i dia.

L’Associació Catalana de Municipis vol tenir veu en la gestió de la sequera a partir d’ara, si l’excepcionalitat per l'absència de pluges s’allarga en el temps. L'entitat municipalista també demana al Govern revisar el règim sancionador als ajuntaments que excedeixin el límit de consum d'aigua potable, que amb el decret d'emergència vigent se situa en els 200 litres per habitant i dia.

L'Associació Catalana de Municipis considera que les conseqüències de la falta d’inversió en la xarxa d’abastament d’aigua, que s’arrossega des de fa anys en el conjunt de Catalunya, no poden recaure només al damunt dels ajuntaments. El principal retret que fa el municipalisme al Govern sobre la gestió de la sequera és, precisament, haver tirat pel dret amb el règim sancionador als ajuntaments sense haver-los consultat prèviament. Per això, a la trobada que han de tenir aquesta setmana amb el Departament d'Acció Climàtica demanaran que es reconsiderin les sancions en un supòsit concret. Jaume Oliveras és el vicepresident primer de l'ACM.Oliveras admet que l'horitzó de l'estiu genera molta inquietud, però pensa que propostes aïllades, com ara la compra d’una dessalinitzadora que han anunciat els hotelers de Lloret de Mar, no són la solució si no van acompanyades d’un conjunt de mesures globals.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...