El Govern destina 2'9 milions d'euros de fons europeus pesquers al GALP Costa Brava

14/02/2024 Medi Ambient - Jordi Rodríguez


Dues de les barques d'arrossegament del port de Palamós.

Dues de les barques d'arrossegament del port de Palamós.

La Generalitat ha aprovat concedir 12'5 milions d'euros en ajudes als municipis pesquers catalans. L'import dobla el de l'any passat, està cofinançat amb fons europeus, i servirà per promoure l'economia blava sostenible amb projectes de cooperació local, durant els 5 anys vinents. Per poder accedir a aquests ajuts, els municipis pesquers s'han d'organitzar en Grups d'Acció Local Pesquera. El GALP Costa Brava, del qual forma part la comunitat pesquera de Palamós, s'adjudica amb aquest acord quasi 2'9 milions d'euros.

Els GALP són entitats sorgides per dissenyar i desenvolupar en el territori estratègies per a la gestió dels ajuts europeus, amb unes prioritats que fixen les mateixes comunitats pesqueres locals. La convocatòria d'ajudes d'aquest any ha escollit 5 candidatures, entre les quals hi ha la de la Costa Brava, que repeteix del període anterior. Aquest GALP abasta els municipis pesquers de Cadaqués, l'Escala, Llançà, el Port de la Selva, Roses, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i l’Estartit.
Els projectes que es podran finançar amb aquests fons estaran adreçats a incrementar el valor afegit dels productes pesquers amb noves inversions en transformació, comerç minorista i restauració, a fomentar la divulgació i promoció de l’activitat pesquera a les Confraries de Pescadors, o a la creació d’ocupació en altres sectors de l’economia blava. També a la conservació i creació de patrimoni cultural a les viles marineres i el patrimoni mediambiental dels municipis pesquers, i a reforçar el paper de les comunitats pesqueres en el turisme local. En el període 2014-2021, les ajudes del Fons Europeu Marítim i Pesquer van contribuir a finançar quasi 300 actuacions proposades pels GALP de la Costa Brava i del Mar de l'Ebre, mobilitzant 9 milions d'euros d'inversió i 6 de subvencions.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...