'Música amb discurs', avui a la Biblioteca Municipal

14/02/2024 Cultura - Jordi Rodríguez


El músic Adala condueix avui la sessió 78 RPM a la biblioteca. (Foto: RTVE).

El músic Adala condueix avui la sessió 78 RPM a la biblioteca. (Foto: RTVE).

La Biblioteca Municipal de Palamós presenta avui la segona activitat del projecte '78 RPM', que impulsa el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona. El tema d'avui és 'Música amb discurs, i anirà a càrrec del músic Guillem Simó, més conegut com Adala, amb el periodista cultural Xavi Castillón com a moderador. La sessió començarà a les 7 de la tarda. '78 RPM. Foment de la Música a les Biblioteques' ofereix diferents activitats, com ara audicions de música en LP, òpera per a tothom, música i cinema, història de les bandes sonores, poemes musicats, música d’arrel tradicional i música per a infants, entre altres. Un total de 24 activitats que tindran com a escenari 6 biblioteques gironines.

Fins al maig vinent, la de Palamós n'haurà fet 4. La primera, el novembre passat, va anar a càrrec del cantant terrassenc Litus, que va comentar el disc 'Rubber Soul' de The Beatles, en una activitat musicada en viu. Avui, amb el músic Adala s'analitzarà com les cançons poden transmetre missatges profunds i inspiradors, abordant qüestions socials, polítiques i ambientals. L'activitat explorarà com la música, que sempre ha estat una forma poderosa d'expressió, pot ser una eina potent de canvi i d'activisme social. El protagonista d'avui, Adala, acaba de publicar 'Delta'. El seu treball més íntim on mostra detalls de la seva vida personal i de la seva experiència amb la música, sense abandonar la mirada política i col·lectiva que caracteritza la seva música.
El projecte '78 RPM' va néixer després que es detectés un descens continuat de la demanda de CD's a les biblioteques, a causa dels canvis tecnològics i d’hàbit de consum dels usuaris. Per continuar garantint que la música, independentment del format, tingui un lloc en aquests equipaments públics, el projecte aposta per potenciar els fons amb una anàlisi de les col·leccions, per fer visibles els artistes locals o emergents. També pels espais, amb el foment de zones d’escolta ben equipades i sales per a activitats de caràcter formatiu i pedagògic. I finalment per la creació d’una xarxa d’activitats en biblioteques d’arreu de les comarques gironines, tenint en compte els talents locals i la descoberta de nous estils musicals.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...