El Ple votarà avui la nova Ordenança municipal de residus

21/11/2023 Medi Ambient - Jordi Rodríguez


Imatge d'arxiu d'una sessió del Ple de l'Ajuntament de Palamós. (Foto: Ajuntament de Palamós).

Imatge d'arxiu d'una sessió del Ple de l'Ajuntament de Palamós. (Foto: Ajuntament de Palamós).

L'Ajuntament de Palamós celebra aquesta tarda la sessió ordinària del mes de novembre del Ple municipal. Entre els 12 punts de l'ordre del dia hi ha l'aprovació inicial de la nova ordenança de gestió de residus municipals i de la neteja viària. El seu procés de redacció va començar a inicis del 2022 amb una consulta a la ciutadania a través de qüestionaris, amb l'objectiu de recollir la seva opinió i la de les organitzacions potencialment afectades per la futura norma.

L'Ordenança de gestió de residus i de neteja viària de Palamós és de l'any 2013. El que s'ha fet ara és adaptar-la a les noves normatives europees, estatals i catalanes, que apunten a una disminució de la generació de residus i a un increment de la recollida selectiva. Coincidint amb la pròxima licitació del contracte municipal de recollida d'escombraries i neteja viària, Palamós vol implantar un model de recollida porta a porta, per fomentar la recollida selectiva i assolir els objectius fixats en aquest sentit.
El Ple d'avui també veurà els acords de modificació de les comissions informatives, del règim de rebribucions, i de nomenament de representants municipals en òrgans col·legiats, fruit dels canvis que ha comportat el nou pacte de govern tripartit entre ERC, PSC i Junts per Catalunya. Per últim també es votarà una moció del grup municipal de VOX que reclama un reforç de la Policia Local i actuacions per prevenir el consum de drogues en els barris de Palamós. Cristina Ruz, portaveu municipal de la formació n'ha parlat aquest migdia al programa de Ràdio Palamós 'Preguntes'.El Ple de l'Ajuntament de Palamós començarà a les 6 de la tarda.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...