El municipalisme català consensua una moció per demanar un millor finançament

21/11/2023 Política - Jordi Rodríguez


L'Ajuntament de Palamós.

L'Ajuntament de Palamós.

L'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya han consensuat una moció per reclamar un finançament adequat per a les administracions locals, que en els últims anys han vist disminuir els seus ingressos i, per tant, els recursos disponibles. La moció, que es traslladarà als plenaris municipals perquè la votin, insta els governs estatal i català a engegar una reforma estructural del finançament.

L'objectiu és poder complir amb el principi de suficiència financera i avançar cap a una nova Llei de governs i finances locals de Catalunya. El text recorda que en els últims anys els ens locals s'han vist afectats per instruments lesius, diu la moció, com ara la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, o la reforma de l'impost de la plusvàlua. Aixó, afegit a la crisi de la pandèmia o a la inflació de preus, ha laminat la capacitat econòmica dels ajuntaments, perquè la retallada de despeses no s'ha vist compensada. Al contrari, les administracions locals es queixen que han hagut de continuar assumint atribucions sense garantia de finançament. La moció també demana posar les bases d'un nou sistema, amb un repartiment més equitatiu dels tributs i dels ingressos de l'Estat.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...