La Biblioteca inicia la setmana que ve el cicle musical '78 RPM'

21/11/2023 Cultura - Jordi Rodríguez


CD's i vinils de la discoteca de Ràdio Palamós.

CD's i vinils de la discoteca de Ràdio Palamós.

La Biblioteca Municipal de Palamós ja té data per a la primera sessió del cicle musical '78 RPM', que impulsa el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona. El cicle ofereix diferents activitats, com ara audicions de música en LP, òpera per a tothom, música i cinema, història de les bandes sonores, poemes musicats, música d’arrel tradicional i música per a infants, entre altres. Un total de 24 activitats que tindran com a escenari 6 biblioteques gironines.

La de Palamós ja té programada la primera de les 4 que farà. Serà el dia 29 de novembre, dimecres de la setmana que ve, a les 7 de la tarda. Es tracta de 'Sessions LP', en què el cantant terrassenc Litus comentarà el disc 'Rubber Soul' de The Beatles, en una activitat musicada en viu. La resta de sessions s'aniran programant fins al maig de l'any que ve. Núria Botellé és la regidora del Servei de Biblioteca de l'Ajuntament de Palamós.El projecte '78 RPM' va néixer després que es detectés un descens continuat de la demanda de CD's a les biblioteques, a causa dels canvis tecnològics i d’hàbit de consum dels usuaris. Per continuar garantint que la música, independentment del format, tingui un lloc en aquests equipaments públics, el projecte aposta per potenciar els fons amb una anàlisi de les col·leccions, per fer visibles els artistes locals o emergents. També pels espais, amb el foment de zones d’escolta ben equipades i sales per a activitats de caràcter formatiu i pedagògic. I finalment per la creació d’una xarxa d’activitats en biblioteques d’arreu de les comarques gironines, tenint en compte els talents locals i la descoberta de nous estils musicals.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...