Les escales de creuer d'aquest any han tingut un impacte econòmic de 5 milions d'euros

20/11/2023 Serveis - Jordi Rodríguez


Un creuer al port de Palamós, en una imatge d'arxiu.

Un creuer al port de Palamós, en una imatge d'arxiu.

El port de Palamós va tancar aquest dissabte passat la temporada de creuers d'aquest 2023. La instal·lació ha rebut un total de 49 escales de creuers turístics, 7 menys que l'any anterior, però en canvi ha captat més viatgers, 52.000 en total, amb un increment del 7 per cent. La campanya ha durat d'abril a novembre. Un 62 per cent dels vaixells han arribat en temporada baixa i es calcula que l'impacte econòmic d'aquesta activitat en el territori ha estat de 5 milions d'euros.

Això suposa un creixement del 4% respecte a l’any passat. Aquest import s’ha calculat a partir d’un estudi de l’Associació Internacional de Línies de Creuers, que estima que cada passatger que desembarca gasta una mitjana de 90 euros. A més, s’han afegit 6 euros per passatger, per la despesa vinculada al vaixell en concepte de serveis portuaris. El 60 per cent de les 12 línies de creuer que han vingut aquest any a la Costa Brava són de gamma alta. La meitat dels creueristes que ens han visitat provenen del mercat nord-americà, mentre que l'altra meitat són europeus, preferentment britànics. Concretament el 78 per cent, seguits d'un 12 per cent dels Estats Units i, en menor mesura, irlandesos, australians, alemanys, belgues i canadencs.
Un de cada quatre creueristes ha fet alguna excursió al territori. Les més sol·licitades són Pals, Girona, Figueres, Platja d’Aro, Púbol, Tossa de Mar, Empúries, S’Agaró, Peralada, Besalú i Banyoles. Alguns han llogat bicicletes elèctriques per anar fins a Calella de Palafrugell o pedalar per alguna via verda de l’entorn. També han incrementat les experiències enoturístiques a cellers de l’Empordà.Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...