Mesura regular de la temperatura de l'aigua del mar a Palamós

20/11/2023 Medi Ambient - Jordi Rodríguez


Imatge d'arxiu de Josep Pascual mesurant la temperatura de l'aigua de mar. (Foto: Museu de la Pesca de Palamós).

Imatge d'arxiu de Josep Pascual mesurant la temperatura de l'aigua de mar. (Foto: Museu de la Pesca de Palamós).

El responsable de l'estació meteorològica de l'Estartit, Josep Pascual, col·labora regularment amb el Museu de la Pesca de Palamós fent una medició mensual de la temperatura de l'aigua del mar en el litoral del municipi. Pascual també és un dels ponents del Curs de Meteorologia Marina que imparteix el Museu, i en el web de l'entitat hi té un apartat propi on hi publica vídeos sobre fenòmens climatològics.

Josep Pascual fa medicions meteorològiques a l'Estartit des de fa 55 anys. Una de les que realitza habitualment és mesurar la temperatura de l'aigua del mar. Des de fa un temps això també ho fa a Palamós, com ell mateix ha explicat a aquesta emissora.El Museu de la Pesca convoca des del 2021 el Curs de Meteorologia marina. Especialistes del clima, la meteorologia, l'observació meteorològica i la gestió de dades sobre el temps, imparteixen els seus coneixements. Un d'ells és precisament Josep Pascual, que parla de l'observació de dades marítimes i la seva interpretació. El museu disposa en el seu web. d'un espai específic on hi ha informació, recursos i coneixements actualitzats sobre la meteorologia marina, especialment pensats per comprendre els efectes del canvi climàtic a la costa mediterrània.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...