Comença el concurs culinari juvenil 'Focs creuats!'

20/11/2023 Societat - Jordi Rodríguez


Participants de l'edició de l'any passat de 'Focs creuats'.

Participants de l'edició de l'any passat de 'Focs creuats'.

L'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Palamós ha posat en marxa la quarta edició del concurs de cuina per a joves 'Focs creuats!'. És una proposta gratuïta que vol divertir i, alhora, introduir els joves en el món de la cuina a través de coneixements bàsics que els permetin elaborar plats senzills, equilibrats i saludables. Hi prenen part nois i noies de Palamós, de 13 a 30 anys, i les activitats es fan a l'Espai del Peix.

Van arrencar el dimarts passat i continuaran demà i el 28 de novembre, sempre a les 6 de la tarda. Els participants s'apleguen en equips de 3 o 4 persones i, assessorats pel xef palamosí Tomàs Brull, preparen uns entrants, un plat principal i postres, sempre amb producte de proximitat i de temporada. Els concursants han de superar diverses proves per elaborar les seves receptes. En l'inici de cada sessió, el xef els explica els passos a seguir i els fa una demostració de les parts més complexes o tècniques. Després, cada equip disposa dels ingredients, els fogons i les eines per cuinar els tres plats del menú. El jurat de 'Focs creuats!' està format per dos professionals del sector de la restauració, diferents en cada sessió, i que puntuen aspectes com l'estètica dels plats, el sabor, el treball en equip o la higiene. L'equip guanyador d'aquesta quarta edició tindrà com a premi una experiència gastronòmica en el restaurant de Palamós que triïn.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...