Palamós reestudiarà la mobilitat en dues cruïlles d'Enric Vincke

22/09/2023 Obres i Urbanisme - Jordi Rodríguez


La rotonda entre el carrer d'Enric Vincke i el carrer Rentadors.

La rotonda entre el carrer d'Enric Vincke i el carrer Rentadors.

L'Ajuntament de Palamós encarregarà als seus tècnics un nou estudi de mobilitat per a les cruïlles del carrer d'Enric Vincke amb l'avinguda de Catalunya i amb el carrer Rentadors. Ho farà en compliment d'una moció que el Ple municipal va aprovar aquest dimarts passat, a proposta de Som-hi per Palamós i Sant Joan. La moció, que va tenir el 'sí' de tots els grups, tret de l'abstenció de la CUP, destaca que el semàfor i la rotonda que regulen el trànsit en aquestes cruïlles, no estan donant prou bon rendiment i proposa estudiar millores possibles.

Els semàfors d'Enric Vincke es van instal·lar a finals de l'any 2020 a banda i banda de la intersecció amb l'avinguda de Catalunya. D'aquesta manera, els vianants que travessen el carrer poden fer aturar el trànsit de vehicles a discreció. Tant el que prové de Rentadors com el que circula des de la banda de mar. A partir de l'estiu del 2021, els dimarts, dia del mercat setmanal, la mesura es va complementar permetent que el trànsit rodat que circula per Enric Vincke pugui travessar l'avinguda. Una mica més amunt, una rotonda petita regula la circulació en l'encreuament amb Rentadors, en l'accés al tram nou d'Enric Vincke que arriba fins al carrer de la Riera. Segons consta en el text de la moció, per a Som-hi per Palamós i Sant Joan, ni els semàfors ni la rotonda són solucions bones. Escoltem la seva portaveu, Teresa Ferrés.L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, d'Esquerra Republicana de Catalunya, discrepa que el giratori de Rentadors sigui una solució improvisada, com diu la moció. Accepta, però, que hi ha opcions de millora i que per això les estudiaran.D'altra banda, Teresa Ferrés també va apuntar en el Ple que caldrà resoldre els problemes que hi ha al final d'Enric Vincke, en arribar al carrer de la Riera, amb el trànsit que genera l'institut escola Vila-romà.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...