L'Ajuntament consensuarà amb els veïns l'enllaç de Balmes amb l'aparcament de l'Arbreda

21/09/2023 Obres i Urbanisme - Jordi Rodríguez


L'accés a l'aparcament de l'Arbreda pel carrer Balmes.

L'accés a l'aparcament de l'Arbreda pel carrer Balmes.

L'Ajuntament de Palamós reprendrà les converses amb l'Associació de Veïns dels barris de les Cases Noves, Mas Guàrdies i l'Eixample Nord, amb l'objectiu de consensuar una solució per a la connexió del carrer de Balmes amb l'aparcament de l'Arbreda. El Ple municipal va aprovar aquest dimarts una moció presentada en aquest sentit per Som-hi per Palamós i Sant Joan, el principal grup de l'oposició. El problema ja fa anys que està damunt la taula, sense que fins ara s'hagi desbloquejat.

El carrer de Balmes és una via tranversal entre els carrers de Foment i de Sant Joan Baptista de la Salle, i que té un accés a l'aparcament de l'antic camp de futbol del carrer de Cervantes. En aquest punt, presenta un pendent molt pronunciat i els veïns fa una colla d'anys que reclamen una solució. Segon l'exposició de motius de la moció aprovada pel Ple, la proposta per arranjar-ho es va introduir al Pressupost Participatiu del 2018, però finalment no es va executar perquè la partida econòmica es va destinar a altres millores a l'aparcament de l'Arbreda. Es va tornar a incloure en la convocatòria de l'any següent i, finalment, el govern municipal va presentar un projecte que proposava salvar el desnivell amb una escala de 10 graons. Això era l'any 2021. La solució no va agradar als veïns i no se n'ha tornat a parlar. En la seva moció, Som-hi per Palamós i Sant Joan demanava reprendre les converses, posar una partida al pressupost del 2024 i executar les obres. Teresa Ferrés és la seva portaveu.Per la seva banda, l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, va recordar que aquest ha estat un procés llarg i que el projecte redactat fa dos anys va quedar damunt la taula perquè l'Ajuntament no va voler executar una proposta contra la voluntat dels veïns. Ara, Puig veu bé reprendre el diàleg i desencallar la qüestió.La moció sobre l'enllaç del carrer Balmes i l'aparcament de l'Arbreda va tenir el suport de tots els grups municipals, tret de l'abstenció de la CUP. Els anticapitalistes veuen més adequat tractar aquestes qüestions en la Comissió de Mobilitat, que no a través de mocions al Ple.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...