Primera pròrroga del contracte de la grua municipal

18/09/2023 Serveis - Jordi Rodríguez


El dipòsit de vehicles de la Policia Local de Palamós, amb la grua encarregada de retirar-los.

El dipòsit de vehicles de la Policia Local de Palamós, amb la grua encarregada de retirar-los.

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Palamós ha acordat activar la primera pròrroga del contracte del servei de grua municipal. La concessió, que inclou els serveis de retirada de vehicles i la gestió de vehicles fora d'ús, es va adjudicar ara fa dos anys a l'empresa Estacionamientos y Servicios SAU. Inicialment era per a dos anys prorrogables a dos més, un i un, i ara s'aprova el primer d'aquests allargaments.

L'inici de les prestacions va tenir lloc el dia 10 de desembre de 2021, i la renovació s'havia d'activar en el termini de dos mesos abans de la seva finalització. El preu del servei de grua municipal per a aquesta nova anualitat serà de 142.645 euros. La retirada de vehicles i la gestió dels que estan fora d'ús es van haver de licitar en un mateix paquet, ara fa 2 anys. L'anterior contracte, quan els dos serveis anaven per separat, va necessitar dues convocatòries per ser adjudicat. El servei de grua municipal consisteix en la retirada i el trasllat al dipòsit dels vehicles que dificulten o impedeixen la circulació normal de la resta d'usuaris de la via. També s'endú els vehicles embargats per ordre judicial o d'altres administracions, els aparcats davant els guals permanents, o els accidentats, per exemple. El contracte fixa una dedicació de 37 hores setmanals en la temporada d'hivern, i de 51'5 a l'estiu, quan la població flotant de Palamós s'incrementa de forma significativa. El temps de resposta de la grua no pot ser de més de 15 minuts en l'horari diürn i de 30 en el nocturn, a partir que rep l'avís des de la Policia Local. Pel que fa a la gestió dels vehicles fora d'ús, aquesta consisteix en el trasllat, dipòsit i tramitació de la baixa dels vehicles abandonats, per al seu posterior desballestament.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...