Vandalitzen els muntatges d'Art & Gavarres a Palamós

15/09/2023 Cultura - Jordi Rodríguez


Obres de la palamosina Tània Font formen part de l'exposició 'Art & Gavarres'. (Foto; Ajuntament de Palamós).

Obres de la palamosina Tània Font formen part de l'exposició 'Art & Gavarres'. (Foto; Ajuntament de Palamós).

Un o uns desconeguts han causat desperfectes en 3 dels 4 muntatges artístics que l'exposició Art & Gavarres té instal·lats en espais naturals del municipi de Palamós. Una part dels danys ja es va descobrir ahir, però el gruix s'han produït aquesta nit passada, segons han explicat a Ràdio Palamós, fonts municipals. En tots els casos, els artistes ja els han reparat i els diferents elements ja tornen a estar a punt per ser visitats pel públic. El Consorci de les Gavarres, promotor de l'exposició, ha denunciat els fets davant la Policia Local de Palamós i els Mossos d'Esquadra

El Festival Art & Gavarres és una experiència que relaciona la natura amb l'expressió artística. Palamós és un dels 5 municipis que hi participa i en el seu terme municipal s'han establert quatre ubicacions diferents, situades en l'entorn natural de Can Pere Tià i del camí de Bell-lloc. La primera de les obres és una creació dels alumnes del Màster en Disseny Paramètric en Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya. Està situada a la pineda de Can Pere Tià, i es presenta com a una instal·lació visionària i sostenible en harmonia amb el medi natural. El segon punt expositiu a Palamós és la creació de l’artista local Tània Font que s'ha ubicat al forn de rajoles del Mas Antoniet, seguint el camí de Bell-lloc. L’artista palamosina, a través de l’escultura de la figura humana, fa reflexionar sobre la sequera amb una proposta anomenada ‘On és l’aigua?’. Seguint amunt el camí de Bell-lloc, hi ha la tercera de les propostes del festival, creació de l’artista Mia Llauder, situada a la resclosa del Mas Antoniet. Per últim, la parella d’artistes formada per Pilar Ors i Julio Borg presenten la seva obra a l’espai natural del Molí de Bell-lloc. La sisena edició d'aquest festival d'art i natura es fa també a Girona, Celrà, Cassà de la Selva i Llagostera, i els espais d'exposició es poden visitar lliure i gratuïtament fins al 9 de novembre.

La mateixa artista Tània Font, ha mostrat avui un vídeo amb les obres reconstruïdes.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...