'La Cuina de l'Empordanet' homenatja el pescadors de la Costa Brava, en un llibre

11/08/2023 Cultura - Jordi Rodríguez


La portada del llibre 'Memòries de la tradició pesquera i gastronòmica de la Costa Brava'. (Foto: Costa Brava Centre).

La portada del llibre 'Memòries de la tradició pesquera i gastronòmica de la Costa Brava'. (Foto: Costa Brava Centre).

'La Cuina de l'Empordanet' ha editat un llibre d'homenatge a diverses generacions de pescadors de la Costa Brava. Amb aquesta iniciativa, el col·lectiu gastronòmic fa extensiu aquest reconeixement també al producte que capturen aquests professionals, i a la cuina marinera que promouen. El llibre porta per títol 'Memòries de la tradició pesquera i gastronòmica de la Costa Brava', i ha estat cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca, a través del Grup d'Acció Local Pesquer de la Costa Brava.

El volum consta de tretze capítols, cadascun d’ells dedicat a una localitat diferent de la Costa Brava on s’hi pesca a nivell professional, o on s’hi ha pescat històricament, encara que l’activitat ara ja sigui anecdòtica o inexistent. Un d'aquests capítols, lògicament, està dedicat a Palamós. S’han entrevistat personatges vinculats al llarg d'anys amb el món de la pesca. La majoria són pescadors jubilats, tot i que encara n’hi ha algun en actiu. D’altres són persones que han viscut la pesca en el seu entorn més pròxim, i que aporten el seu testimoni sobre una manera de viure que, en molts casos, s'està extingint. Testimonis que dibuixen un retrat subjectiu i humà del passat, el present i el futur del sector pesquer, i que acaben sent un homenatge a diverses generacions de professionals.
Del llibre 'Memòries de la tradició pesquera i gastronòmica de la Costa Brava' se n'han editat 1.000 exemplars que es podran aconseguir, a partir del 4 de setembre, als restaurants membres de 'La Cuina de l'Empordanet', i també en tres presentacions públiques amb ‘showcooking’. Una d'elles, per cert, es farà a l'Espai del Peix de Palamós, el dia 5 de setembre.
Cada capítol es complementa amb una recepta d’un restaurant membre del col·lectiu, feta a partir d’alguna de les espècies de peix o marisc que els personatges entrevistats destaquen com a especialment rellevants en la història dels seus pobles.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...