04/07/2023 Serveis - Jordi Rodríguez
Un cambrer treballant a la zona de la Planassa de Palamós.
El sector de l'hostaleria afronta un altre estiu amb moltes dificultats per cobrir les seves necessitats de personal. El sindicat UGT considera que no es tracta d'un problema salarial, sinó d'una sèrie d'inèrcies que arrossega el sector i que fan difícil que els treballadors puguin conciliar la seva vida laboral i la personal. Cada vegada menys gent està disposada a acceptar uns sacrificis que abans s'entenien com a normals de l'activitat hostalera, i això ha despoblat el mercat de treball en aquesta activitat
La Unió General de Treballadors diu que les actuals condicions laborals, sumades a l'incompliment sistemàtic dels horaris són els principals factors que expulsen els treballadors del sector. El sindicat creu que a l'hostaleria li cal un canvi d'hàbits i de mentalitat perquè els sous no són dolents, si es complissin la resta d'aspectes contemplats en els convenis sectorials. Escoltem Igor Abascal, secretari d’hostaleria i restauració da la UGT Catalunya.
La Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre ja ha reconegut que la manca de personal tornarà a ser un problema aquest estiu, per bé que confia que això no limiti els serveis que han de prestar les empreses del sector.