12/05/2023 Serveis - Jordi Rodríguez
Gamba vermella amb la marca de garantia 'Gamba de Palamós'. (Foto: visitpalamos.cat).
Demà dissabte arrenca la segona edició del Menú de la Gamba de Palamós. Fins al dia 11 de juny, 13 restaurants d'aquest i d'altres municipis oferiran una proposta basada en aquest preuat producte. Tots els participants estan certificats i identificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós. Cada restaurant elabora una proposta personalitzada en funció de la seva tipologia de cuina, incloent entrant, primer plat, plat principal i postres, com a mínim.
La majoria d’aquests menús, amb preus que oscil·len entre els 45 i els 90 euros, utilitzen gamba de Palamós mitjana, i la serveixen a la planxa o a la brasa, També es pot trobar, però, en arrossos, fideus a la cassola, o bé en carpaccios, croquetes o tàrtar, entre altres preparacions. Els restaurants participants en aquesta segona edició de la campanya són els palamosins L’Arcada, Bell Port, La Cala Taverna, Can Blau, Can Quel, El Nàutic de Palamós, Kaos, hostal La Fosca, i l'hotel i restaurant Trias. De fora del nostre municipi també hi ha el Casamar, a Llafranc, Es Portió de l’Hostalillo, de Tamariu, La Jovita, de Calonge, i finalment La Sala de l'Isaac, de Llofriu.
El Menú de la Gamba de Palamós és el segon any consecutiu que es fa en aquest format. És una iniciativa de la Marca de Garantia Gamba de Palamós, en què hi participen l'Ajuntament i la Confraria de Pescadors local. La Marca vetlla per la qualitat d’aquest producte, assegurant la seva correcta traçabilitat i protegint el recurs, garantint que la gamba arriba al consumidor amb la màxima qualitat en termes de sabor, aroma, aspecte i frescor. Actualment hi ha un centenar d'empreses certificades amb aquests criteris. El Menú de la Gamba de Palamós, que també pretén reconèixer la feina del sector pesquer palamosí, es va crear l'any passat com a alternativa a la proposta històrica que, per la seva banda, sí que mantenen els restaurants de Calonge i Sant Antoni. Des de fa uns dies, prop d'una desena d'establiments d'aquest municipi serveixen la fórmula clàssica de torrades amb escalivada i anxoves, gamba de Palamós mitjana a la planxa i fideus rossejats.
Totes les notícies:
30/04/2025 - El Palamós perd davant el Vic (0-3) i certifica el descens a la Primera Catalana
El Palamós ha perdut davant el Vic per 0 gols a 3, en un partit que s'hauria d'haver disputat el...
30/04/2025 - La Generalitat ajorna la taxa turística fins a la tardor
Finalment, demà dijous no entrarà en vigor la puja de la taxa turística. El Govern de la...
30/04/2025 - SOS Costa Brava relativitza els revessos judicials pels PDU de sòls no sostenibles
El Pla Director Urbanístic de sòls no sostenibles de la Costa Brava va ser l'aposta de la...
30/04/2025 - VOX demana més mesures contra les ocupacions d'habitatges
El grup de VOX a l'Ajuntament de Palamós vol més determinació contra les ocupacions d'habitatges...
30/04/2025 - El 12 de maig s'obriran les preinscripcions pel Casal d'Estiu
L'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Palamós ha fixat entre el 12 i el 16 de maig el període de...