Can Colonia, una cafeteria amb ànima uruguaiana que va rebre l'assessorament de la Cambra de Comerç de Palamós

02/02/2023 Serveis - Carlos Ribas


La Lucía Barcelona, davant la seva cafeteria, Can Colonia.

La Lucía Barcelona, davant la seva cafeteria, Can Colonia.

Avui tornem a parlar del servei d'emprenedoria de l'Ajuntament de Palamós i de la Cambra de Comerç que dona assessorament per ajudar a engegar noves empreses. A l'informatiu de Ràdio Palamós fem periòdicament entrevistes a emprenedors del municipi que han rebut aquest assessorament per tirar endavant el seu negoci. És el cas de la Lucía Barcelona que ha obert un bar-cafeteria, Can Colonia, a la plaça dels Països Catalans.

La Lucía és d'Uruguai i fa 15 anys que viu a Palamós. La seva experiència laboral s'ha centrat en el ram de l'hostaleria i ha treballat en diversos hotels fins que un dia va decidir muntar el seu propi establiment. Es diu Can Colonia, en homenatge al seu poble natal uruguaià, Colonia del Sacramento, i està situat al carrer de Martí Montaner i Coris, al costat de la plaça dels Països Catalans i a tocar de la Biblioteca Municipal. Tot i tenir molta experiència en el sector, la Lucía Barcelona no havia sigut mai propietària i es va acollir al servei d'emprenedoria de la Cambra de Comerç de Palamós. Allà la van assessorar i van fer diversos plans de negoci de diferents opcions de bar i se la va ajudar a tramitar una ajuda del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya per a l'obertura de nous locals.



Al tenir la Biblioteca Lluís Barceló i Bou a prop, Can Colonia és una cafeteria amb un públic familiar i que s'ha especialitzat en festes d'aniversaris de la mainada.



La Lucía Barcelona va obrir el bar el 14 d'abril de l'any passat i, de moment, explica que està molt contenta de com li va. Recomana a qualsevol persona que vulgui engegar un negoci que demani assessorament a la Cambra de Comerç i el servei d'emprenedoria de l'Ajuntament de Palamós. Can Colonia obre de dimarts a diumenge, de les vuit del matí a les nou del vespre, a l'hivern, i fins a la mitjanit, a l'estiu. Les seves especialitats són el bon cafè i les patates braves al forn. Una cafeteria 'charrúa' a Palamós.


Entrevista a Lucía Barcelona, de Can Colonia.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...