17/01/2023 Serveis - Jordi Rodríguez
Tot i haver facturat més, els beneficis de la restauració han estat menors.
Els restaurants de Palamós diuen que es veuen abocats a apujar preus abans de la propera temporada turística. Els professionals expliquen que aquest any passat han treballat bé i han facturat més, però que la inflació els ha reduït de manera dràstica el marge de beneficis. Aposten perquè la repercussió en els preus sigui la mínima possible, i per això treballen per incorporar productes que, mantenint la qualitat, siguin més barats.
El president de l'Associació de Restaurants, Tavernes i Locals d'oci nocturn de Palamós, Jordi Rissech, explicava ahir al programa d'aquesta emissora 'Palamós al dia', que el preu de l'energia s'ha estabilitzat però continua alt. El que sembla no tenir fre és la inflació que pateixen els preus dels aliments. Escoltem-lo.
Posar en valor el peix fresc menys comercial, però no per això mancat de qualitat, és un dels cavalls de batalla que té el sector pesquer de Palamós des de fa anys. Són productes com la canana, la maire, el gatet o el pop blanc, que ben treballats poden tenir sortida, diu Jordi Rissech.
El president d'aquest col·lectiu de restauradors palamosins diu que fins ara no els han faltat clients perquè, després de tres anys de pandèmia, la gent té moltes ganes de sortir. Entén, però, que si apujen preus aquests mateixos clients acabaran sent més selectius amb les seves despeses.