La conservació del peix centra la conferència inaugural de la Càtedra d'Estudis Marítims

30/11/2022 Cultura - Carlos Ribas


Màquina envasadora que l'IRTA té instal·lada a la llotja de Palamós. (Foto: Confraria de Pescadors de Palamós).

Màquina envasadora que l'IRTA té instal·lada a la llotja de Palamós. (Foto: Confraria de Pescadors de Palamós).

La Càtedra d'Estudis Marítims inaugura avui a les sis de la tarda a l'Espai del Peix el curs acadèmic 2022-2023. La conferència inaugural anirà a càrrec d'Elsa Lloret, tècnica d'Innovació del Programa Qualitat i tecnologia alimentàries a l'IRTA Monells, sota el títol 'Conservació i envasament de peix i marisc'. Explicarà quins són els principals factors que causen la pèrdua de frescor dels productes de la pesca i com es pot retardar mitjançant les diferents tecnologies de conservació, garantint un producte de qualitat i segur.

Enguany, la Càtedra d'Estudis Marítims enceta el seu vint-i-dosè curs acadèmic des que l’any 2000 es va inaugurar a Palamós com una extensió al territori de la Universitat de Girona per fomentar i divulgar la recerca. Miquel Martí, director del Museu de la Pesca, destaca el valor que suposa disposar de la Càtedra.



En les conferències inaugurals han participat científics, gestors i personalitats de disciplines molt variades, tot constatant l’interès de la Càtedra per abordar la realitat del litoral des de diferents perspectives: biologia, ecologia, economia, geografia, història, filologia, la tecnologia, la indústria alimentària, la gastronomia o la política.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...