L'Aula Gastronòmica forma 15 persones en atur i risc d'exclusió

22/11/2022 Societat - Jordi Rodríguez


Es van formar 15 persones en situació d’atur i risc d’exclusió social. (Foto: Grup Costa Brava Centre).

Es van formar 15 persones en situació d’atur i risc d’exclusió social. (Foto: Grup Costa Brava Centre).

L'Aula Gastronòmica de l'Empordà, vinculada al grup Costa Brava Centre, ha format en cuina i sala, en restaurant i bar, un grup de 15 persones en atur i en risc d'exclusió social. Es tracta d'una iniciativa subvencionada per la Fundació La Caixa i que també ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell.

El curs, que es va realitzar durant tota la setmana passada ha estat dirigit per la formadora Berta Dotú. Ha ensenyat als participants nocions teòriques i pràctiques dels oficis de cuina i de sala, incloent la manipulació d'aliments. En el temari hi havia qüestions com l'organigrama d'un restaurant, el tall de peix, carn i verdures, o les tècniques d'emplatat. També la maquinària i l'utillatge a sala i cuina, la barra i el servei, la presa de comandes, o l'elaboració de diferents receptes.
Des de la borsa de treball de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre es posarà a disposició dels seus establiments associats els currículums de les 15 persones que han assistit a la formació. Una iniciativa que pretén donar una sortida a gent amb dificultats d'inserció en el mercat laboral i, alhora, obrir una nova via a solucionar el problema creixent que té el sector de l'hostaleria per trobar personal.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...