Avisen del risc de menjar carn de caça sense control sanitari

31/10/2022 Societat - Jordi Rodríguez


Estofat de senglar.

Estofat de senglar.

El Departament de Salut de la Generalitat i el Consell Comarcal del Baix Empordà s'ha adreçat als ajuntaments alertant-los del risc de consumir carn de porc senglar infectada de triquinosi. Salut té notificats casos positius de triquinosi en porcs senglars abatuts en terreny de caça de les comarques de Girona. Atès que hi ha un risc real de transmissió dels animals a les persones, les autoritats demanen evitar el consum de carn no controlada sanitàriament.

La carn de porc senglar distribuïda pels circuits comercials, inclosos els restaurants i el comerç minorista, s’ha d’haver obtingut necessàriament en establiments de manipulació de caça autoritzats i inscrits al Registre sanitari d’indústries i productes alimentaris de Catalunya. Quan el control oficial detecta la presència de triquinella en les carns, aquestes es declaren no aptes per al consum humà, i l’establiment les retira. Cal recordar que a Catalunya no està autoritzada la comercialització de carn de caça des dels caçadors directament a restauradors, minoristes ni altres establiments alimentaris. El Departament de Salut també recorda que la congelació de la carn no garanteix la inactivació de les larves de triquina en tots els casos, perquè hi ha espècies que hi són resistents. Per tant, la congelació no pot substituir l’anàlisi per detectar la presència del paràsit, tot i que és recomanable fer totes dues coses.



Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...