La cuina marinera de Tossa, avui a 'Mestres dels fogons'

19/10/2022 Cultura - Carlos Ribas


El cim i tomba és un plat clàssic de la cuina marinera de Tossa de Mar. (Foto: Museu de la Pesca).

El cim i tomba és un plat clàssic de la cuina marinera de Tossa de Mar. (Foto: Museu de la Pesca).

Avui hi ha una nova sessió del cicle 'Mestres dels fogons', inclòs dins el programa Memòria Viva i vinculada aquest mes a les jornades Palamós Gastronòmic. A través d'aquesta proposta del Museu de la Pesca s'elaboren plats tradicionals del món pesquer, en unes sessions realitzades de cara al públic. Aquesta nova entrega es posa en marxa a les 5 d'aquesta tarda, a l'Espai del Peix, amb una sessió dedicada a un plat clàssic de la cuina marinera de Tossa de Mar, el cim i tomba, a càrrec de Ricard Salvador, xef del restaurant 'Mestre d'aixa'.

Mentre en parla amb detall prepararà dues versions del plat, una de clàssica, seguint la tradició i l’altra amb una adaptació més moderna.

El cicle va començar a principis d'octubre amb amb una sessió dedicada a la cuina de la llagosta del Cap de Creus. El dia 2 de novembre es farà la tercera i última, en què es parlarà de la cuina de les garoines.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...