L'hospital de Palamós, contra el malbaratament alimentari

27/04/2022 Medi Ambient - Jordi Rodríguez


La cafeteria de l'hospital de Palamós.

La cafeteria de l'hospital de Palamós.

Des d'aquesta setmana, la cafeteria de l'hospital de Palamós s'ha adherit a l'aplicatiu 'Too Good To Go', per evitar el malbaratament de menjar. Es tracta de donar sortida als plats que es preparen en el menú diari, i que finalment no són servits. Els usuaris d'aquesta aplicació poden tenir accés a aquests aliments, en perfecte estat i totalment consumibles, a un preu molt reduït.

D'aquesta manera, el Consultorivm Cafè ofereix cinc menús diaris per un preu de 3'99 euros, que consten de primer i segon plat, i postres, que es poden recollir de 4 a 5 de la tarda, a la mateixa cafeteria, després del servei de dinar. Les persones interessades han de descarregar l'aplicatiu 'Too Good To Go' al seu mòbil i triar l'establiment on volen comprar el menú. El pagament es fa a través de la plataforma i la persona usuària rep un número de comanda que ha de mostrar en el moment de la recollida. El menú depèn de l'excedent de menjar que hi hagi cada dia. Aquesta iniciativa ja l'ha posat en pràctica la cafeteria de l'hospital de Figueres, des de finals de l'any passat. En aquests 4 mesos, 200 menús s'han salvat del malbaratament. Ara, Emporhotel, l'empresa que gestiona els serveis d'hoteleria i neteja de l'hospital figuerenc, ho trasllada també a Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, amb la voluntat de ser més sostenibles i reduir la petjada ecològica en el medi ambient.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...