L'Ajuntament diu que va proposar classes de català als refugiats ucraïnesos

21/04/2022 Societat - Jordi Rodríguez


Les classes s'imarteixen a la Biblioteca Lluís Barceló i Bou. (Foto: Ajuntament de Palamós).

Les classes s'imarteixen a la Biblioteca Lluís Barceló i Bou. (Foto: Ajuntament de Palamós).

El Ple de l'Ajuntament de Palamós ha estat aquesta setmana l'escenari d'un nou episodi de la polèmica sobre les classes de llengua castellana que la comunitat ucraïnesa resident al municipi, està impartint als compatriotes que han arribat fugint de la guerra. L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, va explicar que, quan aquesta comunitat els va demanar la cessió de la Biblioteca Municipal per a fer les classes, l'Ajuntament els va proposar des del primere moment que aquestes fossin de llengua catalana.

La comunitat ucraïnesa, però, va dir que els mateixos refugiats els havien demanat aprendre castellà per si finalment el seu destí estava en alguna altra comunitat de l'Estat. Durant el Ple del dimarts, la regidora de Junts per Catalunya, Pilar Arxé, va ser especialment crítica amb l'actuació de l'Ajuntament. Aquest és un fragment de l'intercanvi d'arguments que va tenir amb l'alcalde de Palamós, el republicà Lluís Puig.Les crítiques al govern, però, també van arribar des de la CUP. Escoltem la seva portaveu, Roser Huete.Per la seva banda, i en declaracions al programa de Ràdio Palamós 'Preguntes', la regidora del PSC, Raquel Gallego, va qüestionar com s'havia gestionat la informació sobre les classes als refugiats ucraïnesos.La realització de classes de castellà és una de les principals demandes que fan les persones refugiades. Per això s'ha engegat aquesta activitat de classe i conversa, a càrrec de voluntaris ucraïnesos que viuen aquí, i que es fa els dilluns i els divendres, de 10 a 12, a la Biblioteca Municipal, que ha estat cedida per l'Ajuntament. Els refugiats que han arribat aquí fugint de la guerra d'Ucraïna s'han allotjat principalment en cases de familiars seus o d'amics. Des del Servei de Ciutadania i Immigració de l'Ajuntament de Palamós se'ls acompanya i assessora en tots els tràmits que necessiten per a integrar-se en la societat que els acull. El mateix es fa amb els ciutadans de Palamós d'origen ucraïnès que estan ajudant familiars i coneguts a venir cap a Catalunya.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...