Palamós debat la falta de relleu generacional en el sector pesquer

08/04/2022 Societat - Jordi Rodríguez


Un pescador de Palamós remendant les xarxes.

Un pescador de Palamós remendant les xarxes.

La Directa i el Museu de la Pesca de Palamós conviden avui a un acte de reflexió i debat sobre el futur de l'ofici de pescador. En el centre d'aquest debat hi ha la dificultat per a garantir el relleu generacional en un sector estigmatitzat en certa forma pel desconeixement de la societat sobre les seves interioritats. L'acte d'aquest divendres al Museu de la Pesca constarà de l'estrena del documental 'Un futur contra vent i marea', i d'un debat públic.

El documental és una producció de La Directa que retrata la situació de la pesca en el conjunt dels Països Catalans. Un equip es va traslladar a diferents ports per conèixer de primera mà quines son les reivindicacions, les condicions, els reptes, les dificultats i el context general de la pesca. D'aquest treball n'ha sorgit aquest reportatge que es veurà avui a Palamós. Una introspecció en les tasques que desenvolupen els pescadors, els riscos i les dificultats amb què es troben les persones que es dediquen a aquest ofici. Una feina sovint castigada per unes institucions que imposen normatives allunyades de les necessitats del sector. Tot plegat posant en qüestió la supervivència de la pesca tal i com l'hem conegut fins ara. El Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Miquel Mir, diu que la dificultat del relleu generacional és una evidència, però que es treballa per a trobar-hi solució.



Malgrat tot, Mir creu que la pesca té futur i que l'activitat no és tan dura com era fa un parell de dècades.



Després de la projecció d''Un futur contra vent i marea' que començarà a les sis de la tarda, hi haurà una taula rodona amb el títol 'Afrontar la manca de relleu generacional en el sector pesquer'. Hi participaran el pescador i armador d'encerclament, Lluís Rodríguez, el pescador i armador d'arrossegament, Salvador Fortuny, el pescador Martí Ramírez, i una de les fundadores de la cooperativa La Mar de Dones, Teresa Ferrés.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...