Mestres de l'escola pública i de la concertada aniran a la vaga aquest mes de març

07/03/2022 Societat - Jordi Rodríguez


Imatge d'arxiu de dues nenes el primer dia de curs escolar.

Imatge d'arxiu de dues nenes el primer dia de curs escolar.

Els principals sindicats de l'escola pública de Catalunya han convocat cinc jornades de vaga, en protesta per la proposta del Departament d'Educació d'avançar l'inici del curs vinent. L'aturada d'escoles i instituts s'ha programat pels dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març. Els sindicats de l'escola concertada s'han afegit parcialment a la convocatòria i secundaran els dos primers dies de l'aturada.

Els representants sindicals és queixen de falta de negociació de les polítiques educatives per part del Departament. Un fet que, asseguren, ha portat l'administració a imposar l'avançament de l'inici del curs escolar 2022-2023. Aquesta decisió ha indignat els sindicats de docents, que no aturaran la convocatòria si el Govern no fa marxa enrere en la decisió de començar el curs el dia 5 de setembre. Iolanda Segura és portaveu del sindicat USTEC.Ara, els sindicats del sector de l'ensenyament concertat també han anunciat una vaga pels dies 15 i 16 d'aquest mes de març. Denuncien immobilisme per part del Departament d'Educació davant de temes com la modificació del currículum o el calendari escolar. Recordem que la Conselleria d'Educació de la Generalitat ha decidit avançar l'inici del curs escolar 2022-2023 al 5 de setembre a infantil i primària, i al 7 de setembre, a ESO, batxillerat i FP. Durant el mes de setembre, a més, les classes tindran horari intensiu de 9 a 1.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...