L'alcalde de Palamós veu bé l'ampliació del certificat COVID

24/11/2021 Societat - Carlos Ribas


El passaport covid ja era obligatori per accedir a les discoteques i locals d'oci nocturn.

El passaport covid ja era obligatori per accedir a les discoteques i locals d'oci nocturn.

La decisió de la Generalitat d'ampliar l'ús del certificat COVID per accedir a l'interior de bars, restaurants, gimnasos, centres esportius i residències resta a l'espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'avali. En el cas que fos així, entraria en vigor a les dotze de la matinada de divendres, tindria una vigència de 15 dies, però es podria allargar depenent de l'evolució de la pandèmia. L'alcalde de Palamós creu que, davant l'augment de contagis, és una bona mesura per evitar restriccions més dures com les limitacions d'horaris o d'aforament.

Lluís Puig s’ha pronunciat a favor d’estendre l’ús d'aquest certificat en espais tancats com una eina per frenar el creixement de casos de COVID-19. Així ho ha argumentat avui a l'espai 'Preguntes'.En tot cas, l'última paraula la tindran els jutges. El Tribunal Superior de Justícia del País Basc va tombar aquesta setmana la possibilitat que s’exigeixi el cerfiticat per a l’oci nocturn, al·legant que suposaria una limitació dels drets fonamentals. A Catalunya, aquest document ja és necessari per accedir als bars de nit i discoteques. Ara, el TSJC decidirà si també s'amplia el seu ús als interiors de bars, restaurants, gimnasos, centres esportius i residències. En el cas que ho avalés, la mesura entraria en vigor la matinada de divendres durant, almenys, quinze dies.

El risc de rebrot al Baix Empordà és de 237 punts, lleugerament superior a la mitja de tot Catalunya. Aquest índex s'ha multiplicat per quatre en menys d'un mes. Pel que fa a la velocitat de la malaltia, ara mateix és de 2,31 punts. Això significa que una persona contagiada, n'infecta a gairebé dues persones i mitja més. A dia d'avui hi ha vuit persones ingressades per aquesta malaltia a l'hospital de Palamós. En el que portem de mes tres persones han mort a la nostra comarca com a conseqüència de la COVID. Només al Baix Empordà s'han hagut de lamentar fins al dia d'avui 269 defuncions. Les morts per COVID en el conjunt de tot Catalunya ha superat les 24.000 en el decurs de tota la pandèmia.


Dades Covid a la comarca del Baix Empordà del 23 de novembre de 2021.

Dades Covid a la comarca del Baix Empordà del 23 de novembre de 2021.

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...