La majoria de les restriccions COVID decauen a partir d'aquesta mitjanit

14/10/2021 Societat - Jordi Rodríguez


S'eliminen les restriccions a bars i restaurants, excepte l'obligació de portar sempre la mascareta, llevat del moment de menjar o beure.

S'eliminen les restriccions a bars i restaurants, excepte l'obligació de portar sempre la mascareta, llevat del moment de menjar o beure.

La gran majoria de les restriccions per evitar la propagació de la COVID-19 decauran a partir d'aquesta mitjanit, després que la Generalitat ha decidit suprimir-les davant l'evolució positiva de la pandèmia. Són mesures que, amb major o menor continuïtat o intensitat, s'han anat aplicant des que es va desfermar la pandèmia ara fa 19 mesos. La restricció més important que restarà encara vigent serà l'ús de la mascareta en espais públics tancats, i a l'aire lliure si hi ha aglomeracions o no es pot guardar la distància mínima de seguretat.

Fora d'això, tornem pràcticament a la normalitat. Els bars i els restaurants poden recuperar el 100 per cent del seu aforament. No hi haurà límit d'ocupació de les taules i no caldrà posar distància mínima entre elles. Els horaris d'aquests establiments tornen als que hi havia abans de la pandèmia. Això vol dir tancar a dos quarts de tres de la matinada, els dies entre setmana, i a les tres els caps de setmana. Els aforaments dels equipaments culturals ja podran ser del 100 per cent, i també els dels establiments comercials de petita o gran superfície. Retornen, així mateix, la totalitat de classes presencials en l'ensenyament. L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, fa una bona valoració d'aquest punt d'inflexió en la tornada a la normalitat, però recorda que aquesta encara no pot ser plena.Els locals d'oci nocturn, per la seva banda, hauran de continuar exigint el passi COVID per a qui hi vulgui accedir. La patronal del sector es mostra molt crítica, en aquest sentit. Joaquim Boadas, portaveu de FECASARM.Finalment, en l'esport es recuperen els aforaments del 100 per cent en les instal·lacions a l'aire lliure, mentre que en equipaments tancats serà del 80 per cent. Miquel Brull, cap del Departament d'Esports de l'Ajuntament de Palamós, n'ha parlat avui en el programa d'aquesta casa 'Temps afegit'.La Generalitat confia que els passis COVID es deixin d'utilitzar d'aquí a unes setmanes. La mascareta anirà per a més llarg.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...