Sant Antoni homenatja els seus personatges més populars amb un mural

14/10/2021 Cultura - Jordi Rodríguez


El mural es pot veure a l'aparcament de ca la Martina. (Foto: Ajuntament de Calonge i Sant Antoni).

El mural es pot veure a l'aparcament de ca la Martina. (Foto: Ajuntament de Calonge i Sant Antoni).

L'artista Carles Arola està pintant aquests dies un mural en un espai cèntric del nucli de Sant Antoni. Es tracta de l'aparcament de ca la Martina, situat al carrer de Sant Antoni, a tocar de la plaça de la Llibertat. El mural té una superfície de quasi 200 metres quadrats i reprodueix la façana d'uns apartaments d'ara fa uns 50 anys, en l'etapa d'expansió turística de la Costa Brava. En els balcons d'aquests apartaments, Arola hi pinta la imatge d'una trentena de personatges populars de Sant Antoni.

El mural no estarà acabat del tot fins a finals d'aquest any. No obstant, el treball ja està força avançat i ha despertat molta expectació. L'està pintant amb el mètode de l'enganyatall. És una tècnica pictòrica amb què s’intenta enganyar la vista per mitjà dels recursos del clarobscur i la perspectiva. Les escenes pintades donen l’aspecte de realitat i fan que els objectes, els éssers o les situacions semblin veritables per a l’observador. La part de les balconades ja ha agafat forma i ara falta la part baixa, que simularà un bar-restaurant i on també s'hi podran identificar diferents personatges coneguts de Sant Antoni.
No és la primera vegada que Carles Arola fa una feina com aquesta a Calonge i Sant Antoni. De fet, a la plaça Major de Calonge ja hi ha dos murals similars. L'un, pintat a la façana del Cercle Calongí, reprodueix la imatge dels músics més destacats que ha donat el municipi. L'altre, a la paret exterior de can Macari, dibuixa els fills adoptius i predilectes de Calonge i Sant Antoni. Carles Arola és llicenciat en belles arts i ha realitzat nombrosos murals arreu de Catalunya en espais com ara façanes, l'interior d'esglésies, o hotels.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...