Les ORC dels Mossos d'Esquadra fan de pont entre la policia i la ciutadania

13/10/2021 Societat - Jordi Rodríguez


Aquesta setmana 693 nous agents han començat a patrullar a Catalunya.

Aquesta setmana 693 nous agents han començat a patrullar a Catalunya.

L'Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d'Esquadra treballa per tenir un contacte permanent amb la ciutadania, especialment a través dels seus representants socials. Parlem, per exemple, d'associacions de veïns, de comerciants, comunitats religioses, entitats culturals o la comunitat educativa. A través de xerrades i reunions, els Mossos miren de captar les principals preocupacions de cada col·lectiu, intentant buscar solucions als conflictes que es puguin plantejar.

Cada Àrea Bàsica Policial disposa de la seva Oficina de Relacions amb la Comunitat. La de La Bisbal d'Empordà, que inclou el municipi de Palamós, està a càrrec de l'agent David Cruz, que aquesta setmana ha visitat el programa d'aquesta emissora 'Tal com som'. Cruz explica que les ORC són una de les bases del model de policia de proximitat.A través d'aquest model, els Mossos d'Esquadra construeixen ponts amb la ciutadania perquè aquesta conegui la tasca policial, i s'estableixi una comunicació bidireccional que faciliti la resolució de problemes. Es manté un contacte estret amb associacions de veïns, de comerciants, i amb col·lectius d'immigrants i de comunitats religioses. La policia catalana, però, és molt conscient que la via més efectiva per formar, conscienciar i prevenir és anar a trobar les generacions més joves. Per això sovint fan xerrades a les escoles i instituts, explica David Cruz.Els Mossos d'Esquadra també fan una feina divulgativa, oferint conselles preventius de seguretat per evitar delictes. Hi ha actuacions específiques, per exemple, per a la campanya comercial de Nadal, o per a les vacances d'estiu. També prevenció d'enganys, estafes o robatoris que tenen a la gent gran com a col·lectiu més vulnerable.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...